Doelstelling

E-mail Afdrukken PDF

De Sabbatstichting is een belangenorganisatie voor alle mensen die zich inzetten voor het terugkrijgen van 52 vrije dagen (elke zaterdag) voor iedereen. De Sabbatstichting is een organisatie van praktisch denkende mensen die wekelijks de vrijheid van sabbatvieren beleven. Afkomstig van verschillende religieuze achtergronden, maar met als gemeenschappelijk kenmerk de grote waarde die we aan de wekelijkse sabbat toekennen. Kerkelijk ongebonden, bruggenbouwers tussen iedereen die belangstelling heeft voor het verbondsteken dat God bij de schepping gaf aan de mens, een monument in de tijd. Bedoeld voor alle tijden, zeker ook de onze.

Wij willen de vrijheid van een dag zonder verplichtingen met anderen delen. We zien dat de 24-uurseconomie de mensen geen rust meer gunt en de noodzaak van een gemeenschappelijke vrije dag wordt daarom met de dag duidelijker.

Door een dag van bezinning, een dag van nieuwe energie opdoen, die begint volgens de oude traditie en verordening op vrijdagavond wanneer de zon onder gaat en eindigt op zaterdag-avond bij zonsondergang, opnieuw te ontdekken, ontstaat een moment van rust en maximale betrokkenheid tussen Schepper en schepsel. God heiligde en zegende de zaterdag, Jezus rustte op de zaterdag -zelfs in het graf- en ook wij worden geacht deze inzetting voor alle tijden te koesteren en te bewaren. In dat streven wil de Sabbatstichting iedereen behulpzaam zijn die op zoek is naar de betekenis van de sabbat, of die betekenis heeft ontdekt en wil uitdragen.