DVD De Zevende Dag

E-mail Afdrukken PDF

7thdayset2DVD De Zevende Dag

bestel de DVD's hier

 

In deze documentaire presenteert Hal Holbrook interessante en in vergetelheid geraakte details uit de geschiedenis. Zorgvuldig gedocumenteerd laten de DVD's een boeiende uiteenzetting zien van de Bijbelse Sabbat en de daarmee verbonden strijd om geloofsvrijheid.

 

In interviews komen meer dan 50 historici en theologen aan het woord. 'De Zevende Dag' werpt tevens veel vragen op over het ritme van het leven in onze 21ste eeuw.

 

1. De oorsprong van de Sabbat bij de Bijbelse schepping en het verhaal van de Sabbat in het Oude Testament.

2. De revolutionaire, niet traditionele omgang van Jezus Christus met de Sabbat en de ontwikkeling van de Zondag als de alternatieve rustdag voor vele kerken.

3. De rol van de Sabbat in de uiteenzetting van verschillende Christelijke kerken en hoe de Zevende-Dags Sabbat de eerste 100 jaar na Ohristus overleefde.

4. Pogingen om voor en tijdens de Reformatie de Bijbelse Sabbat te bevorderen en gelijktijdig de spanningen van het Sabbatvieren te onderdrukken.

5. Sabbattradities in Afrika, door Revolutionairen in China in de 1e eeuwen de wereldwijde uitbreiding van Sabbatvieren in de beide vergane eeuwen.

 

Nederlands ondertiteld en een speelduur van meer dan 6 uren.

5 delige DVD set voor € 45,- inclusief portokosten in Nederland.

 

bestel de DVD's hier